Obvestilo o uporabi piškotkov
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih.

Piškotki

Slovenska ulica 33, 2000 Maribor
Telefon: 02 2281 620 E-mail: info@e-lekarna.si
Odpiralni čas: pon-pet 8.00 - 19.00 / sob 8.00-12.00


Uporaba piškotkov

Spletni piškotki (v nadaljevanju: piškotki) so majhne datoteke, ki jih med obiskom spletnega mesta strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku, ta pa jih nato naloži na uporabnikovo napravo (računalnik, tablico, pametni telefon), s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta.Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, s katerimi se pridobijo informacije o načinu uporabe spletnega mesta. To so piškotki, ki preko podatka o naslovu internetnega protokola (IP) omogočajo predvsem analizo pogostosti in vsebine brskanja po spletnem mestu ter nekaterih vedenjskih vzorcev uporabnika (npr. uporabnikova zanimanja, navade, vedenje, izbire, nastavitve).

Lekarna pri gledališču d.o.o. na spletnem mestu uporablja lastne piškotke, obenem pa omogoča izbranim tretjim osebam, da na uporabnikovo opremo namestijo svoje piškotke (t. i. piškotki tretjih). Uporabnik s podajo soglasja za uporabo piškotkov daje soglasje ponudniku in tretjim osebam (Statcounter, Google, Google Analytics, Facebook).

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa  Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009. V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa  Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega člen 157 predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Podatki o posameznih piškotkih, upravljavcih podatkov, ki se pridobijo s temi piškotki, namenih obdelave zbranih podatkov in trajanju piškotkov so navedeni v nadaljevanju:

 

SEZNAM UPORABLJENIH PIŠKOTKOV

piškotek

trajanje

opis

wb_9624_session_id

do konca seje

Interni piškotek za uporabnikove nastavitve

PH_HPXY_CHECK

do konca seje

Interni piškotek za uporabnikove nastavitve

p4

do konca seje

 

Interni piškotek za uporabnikove nastavitve

 

p3

do konca seje

Interni piškotek za uporabnikove nastavitve

cookie_permission

10 let

Interni piškotek za soglasje za uporabo piškotkov

sc_is_visitor_unique

2 leti

Statistika ogledov spletne strani Statcounter

 

 

NADZOR PIŠKOTKOV

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov nastavite tako, da piškotkov ne sprejemajo. 

Nastavitve piškotkov na tej spletne strani si lahko ponastavite tukaj.

Za informacije o zmožnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.