Obvestilo o uporabi piškotkov
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih.

Piškotki

Slovenska ulica 33, 2000 Maribor
Telefon: 02 2281 620 E-mail: info@e-lekarna.si
Odpiralni čas: pon-pet 8.00 - 19.00 / sob 8.00-12.00


Uporaba piškotkov

Spletni piškotki (v nadaljevanju: piškotki) so majhne datoteke, ki jih med obiskom spletnega mesta strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku, ta pa jih nato naloži na uporabnikovo napravo (računalnik, tablico, pametni telefon), s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta.Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, s katerimi se pridobijo informacije o načinu uporabe spletnega mesta. To so piškotki, ki preko podatka o naslovu internetnega protokola (IP) omogočajo predvsem analizo pogostosti in vsebine brskanja po spletnem mestu ter nekaterih vedenjskih vzorcev uporabnika (npr. uporabnikova zanimanja, navade, vedenje, izbire, nastavitve).

Lekarna pri gledališÄu d.o.o. na spletnem mestu uporablja lastne piškotke, obenem pa omogoča izbranim tretjim osebam, da na uporabnikovo opremo namestijo svoje piškotke (t. i. piškotki tretjih). Uporabnik s podajo soglasja za uporabo piškotkov daje soglasje ponudniku in tretjim osebam (Statcounter, Google, Google Analytics, Facebook).

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa  Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009. V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa  Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega člen 157 predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Podatki o posameznih piškotkih, upravljavcih podatkov, ki se pridobijo s temi piškotki, namenih obdelave zbranih podatkov in trajanju piškotkov so navedeni v nadaljevanju:

 

SEZNAM UPORABLJENIH PIŠKOTKOV

piškotek

trajanje

opis

wb_9624_session_id

do konca seje

Interni piškotek za uporabnikove nastavitve

PH_HPXY_CHECK

do konca seje

Interni piškotek za uporabnikove nastavitve

p4

do konca seje

 

Interni piškotek za uporabnikove nastavitve

 

p3

do konca seje

Interni piškotek za uporabnikove nastavitve

cookie_permission

10 let

Interni piškotek za soglasje za uporabo piškotkov

sc_is_visitor_unique

2 leti

Statistika ogledov spletne strani Statcounter

 

 

NADZOR PIŠKOTKOV

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov nastavite tako, da piškotkov ne sprejemajo. 

Nastavitve piškotkov na tej spletne strani si lahko ponastavite tukaj.

Za informacije o zmožnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.